Fiskegrateng

Fiskegrateng

Fiskegrateng, en klassiker for hele familien! Kan også fryses ned hvis du lager en hel form og tas opp igjen og varmes etter behov.

Ingredienser

  • 100g (tørr) makaroni, kokes til al dente
  •  600g hvit fisk (kokt eller rå), i biter
  • 4ss hvetemel
  • 5dl lett melk 1%
  • 2 egg
  • 1-2ts muskatnøtt
  • 30g griljermel
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok opp 4 dl av melken.
  2. Ha mel og 1 dl melk i et ristebeger, og rist godt.
  3. Spe på med melblandingen i den varme melken. La det putre til du har en tykk saus (bruker du rå fisk, så må sausen være ekstra tykk). Pass på at det ikke svir seg.
  4. Trekk kjelen av platen og la den avkjøle seg litt.
  5. Visp sammen eggene og rør dem inn i sausen. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.
  6. Vend inn fisk og makaroni i sausen.
  7. Ha blandingen i en ildfast form, og dryss over griljermel.
  8. Stekes nederst i ovnen, på 200 grader, i ca. 40 minutter.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 350 kcal.

Tips & Råd:

Server gratengen med kokte grønnsaker (f.eks. brokkoli, blomkål og gulrot).