Enkel BMI Kalkulator

Slik regner du ut din BMI

Divider din vekt med taller du får når du ganger høyde og høyde.

Eksempel: Du veier 75 kg og er 1.65m høy 1.65 * 1.65 = 2,7225 75 : 2,7 = 27,7 Din BMI er altså 27,7

Overvekt er en BMI på mer enn 25 Fedme er en BMI på mer enn 30 Ekstrem fedme er en BMI på mer enn 40 personer over 65 år kan stå i fare for å bli underernært, og bør sørge for at BMI ligger mello 24 og 29.

– Har du trapper hjemme? I så fall; bruk dem flittig! Ta først 10 turer i vanlig tempo, deretter 10 turer i et høyere tempo, og slik holder du på til du virkelig svetter! 

gym-exercise-995x1024

– Den gode, gamle joggingen gjør fremdeles nytten, og er en suveren kondisjonstrening!

– Aerobic, enten på et treningssenter eller kjøp en treningsvideo, alt etter tid og økonomi!

– Begynn først med kondisjonstrening, det er sjokk nok for kroppen i første omgang. Når du har fått kondisjonen opp på et visst nivå, kan du begynne å trene styrke i tillegg. Pass også på å øke den daglige fysiske aktiviteten

– lek med ungene eller gå det siste stykket til jobben.

– Kondisjonstrening er det beste. Det finnes mange teorier om at man må trene på et visst nivå, over en viss tid for at kroppen skal forbrenne fett. Dette er bare tull. Det viktigste er at man ikke skulker unna kondisjonstreningen altfor ofte. Lange gåturer, sykling og løping er bra. Når du tar armhevinger utvikler du triceps, bryst og skuldermuskler, og bedre magemuskler får du med sit-ups.

Slik styrker du korsryggen: Ligg på magen og løft over- og underkropp 10 cm over bakken. Om du strekker ut armene foran deg, får det også effekt på baksiden av skuldrene også.

Lår og setemuskulatur trener du enkelt slik: Finn en vegg eller noe annet å lene deg inntil. Så kjører du ettbeins knebøy, mens du støtter deg på ene armen. Husk å holde hælen i gulvet/underlaget.

God og enkel trening for leggene: Finn en kant eller trapp hvor du kan støtte deg på med den ene armen. Still deg så med fremste delen av fotbladet innpå kanten/trappetrinnet og gjør tåhev. Dette kan gjøres med både ett og to bein. Kjører du dette opplegget et par ganger i uka får du en grei treningseffekt.

Tren styrke, her er noen fordeler:

– Du øker forbrenningen, selv i hvilefasen, 1/2 kilo mer muskler forbrenner opptil 50 ekstra kalorier pr. dag. Det blir 18 250 kcal i året, som igjen svarer til at du mister 2 kg rent fett!

– Du styrker skjelettet, styrketrening er et effektivt våpen mot benskjørhet

– Du forebygger skader og smerter

– Du får langt bedre kroppsholdning

– Du oppnår en mer harmonisk og flott kropp.