Enkel BMI Kalkulator

Slik regner du ut din BMI

Divider din vekt med taller du får når du ganger høyde og høyde.

Eksempel: Du veier 75 kg og er 1.65m høy 1.65 * 1.65 = 2,7225 75 : 2,7 = 27,7 Din BMI er altså 27,7

Overvekt er en BMI på mer enn 25 Fedme er en BMI på mer enn 30 Ekstrem fedme er en BMI på mer enn 40 personer over 65 år kan stå i fare for å bli underernært, og bør sørge for at BMI ligger mello 24 og 29.

Hvis du har vansker med å motivere deg alene i en aktiv form for trim, så avtal med en venn eller arbeidskollega. Da kan dere dra hverandre igang samtidig som dere finner en hyggelig anledning til å møtes i løpet av uka. 

 

Det kan være et dansekurs, aerobics, jogging eller lagidrett.

– Tren minst tre ganger i uken hjemme. Velg en tid hvor sjansen for avbrytelse er liten. Ved å sette faste tider til hjemmeøvelser, øker du dessuten selvdisiplinen som jo er god å ha i alle sammenhenger.

– Kjøp deg en trimvideo og tren til denne hjemme i din egen stue. Det finnes mange gode trimvideoer på markedet og du finner sikkert noe til ditt behov. Det tar dessuten mye mindre tid enn å reise noe sted.

– Tren med vekter, og gjør det gjerne hjemme! Det kan gjøres enkelt ved å sitte på en stol og bruke henholdsvis armene og bena til å løfte med.

Crunches er den beste øvelsen for magen, gjør slik:

– Ligg på ryggen med bena opp på en stol.
– Folde hendene bak hodet.
– Press sammen mellomgulvet og prøv å rulle deg opp slik at mest mulig av ryggen bøyes opp fra underlaget.
– Pust helt ut samtidig som du ”krøller deg sammen” i mellomgulvet.
– Rull pent ned på gulvet igjen og slipp deg sakte ned inntil du berører gulvet med hodet.

Sit-ups er nesten det samme, og like flott trening for magemusklene, gjør slik:
– Ligg på ryggen med knærne bøyd og føttene i gulvet.
– Løft brystet kontrollert mot taket slik at skuldre og øvre del av ryggen forlater gulvet.
– Senk kontrollert ned igjen.

Her er det den rette magemuskelen som gjør hovedjobben, men resten av magemusklene hjelper til. For å legge fokus mer på de skrå magemusklene, løft diagonalt slik at høyre skulder løftes mot venstre kne, og motsatt. Hvorvidt du løfter annen hver side eller til en side av gangen har ingenting å si.

– Ligg på ryggen, løft beina opp fra underlaget. Med lett bøyde bein, forsøk å løfte hoften fra gulvet slik at beina løftes nesten rett opp mot taket. Jobb kontrollert, det er ikke store bevegelsen som skal til. Senk kontrollert ned igjen.

– Bruk rollerblades, gjerne med staver! Og – ikke bare på asfalt og flat vei, nei – opp og ned bakker også!

 Bruk strikk! Her er en fin øvelse for ryggmuskulaturen: Legg en strikk rundt et tre, ta fatt i håndtakene, mens du står med ansiktet mot stammen og noe sprikende ben. Slipp armene fram og trekk bakover til håndtakene er ved hoftekammen. Hold igjen på vei tilbake.