Derfor virker ikke slankekuren

Derfor virker ikke slankekuren

Føler du at du har gjort alt riktig, men allikevel går lite eller ingenting ned i vekt? Her er 7 mulige årsaker til at vekten ikke går nedover.

1. Kaloriene drukner i drikken

Her er noen eksempler på kalorier vi ikke tenker så mye på i hverdagen:

En cappuccino med lettmelk på vei til jobben smaker godt, men husk å plusse på ca 100 kalorier i regnskapet. En enkel latte med helmelk gir det dobbelte!

Koselig å nippe til et lite glass rødvin mens du lager middag? Da må du kutte godt og vel 100 kalorier fra noe annet.

Juice til frokost, energidrikk til treningen – alt dette inneholder kalorier som virker akkurat like fetende som de du får ved å spise fast mat.

Løsning: Hold deg til vann, eller annen ikke-kaloriholdig væske, som tørstedrikk og drikk kaffen sort. Bruk kunstig søtning i teen.

2. Du småspiser uten å tenke over det

Hva putter du i munnen uten å tenke over det? En pølsebit mens du lager middag, en osteskive når du lager matpakke, en stripe mørk sjokolade til kaffen (mørk sjokolade er jo SUNT!) – det blir mange kalorier av slikt.

Løsning: Skriv gjerne en kaloridagbok. Det gjør deg bevisst på alt du putter i deg, også de unødvendige kaloriene. Dette kan gjøre at du går dobbelt så mye ned i vekt, ifølge forskere ved det amerikanske Kaiser Permanente Center for Health Research.

Sjekk kalori- og næringsinnhold på matvaretabellen!

3. Du tror du blir slank av å spise sunt

Ja! Det er lurt å sjekke innholdet av kalorier pr. 100 gram matvare og holde deg på den magre siden, men du kan heller ikke proppe deg uhemmet med hverken kylling, yoghurt annen sunn og mager mat. Husk at også helsekostvarer kan inneholde masse kalorier.

Visste du at mørk sjokolade faktisk har flere kalorier enn melkesjokolade?

4. Du spiser mer fordi du trener

Trening er superbra, men skal du ned i vekt, må du samtidig holde orden på inntaket av mat. Problemet er at mye trening kan gi økt sultfølelse, noe som lett fører til at du spiser litt ekstra. Hold regnskap på in- og output når du skal ned i vekt. Det finnes mange gratis treningsapper som for eksempel MyFitnessPal.

5. Du skeier ut for mye når det er «lov»

Har du unntakstilstand i helgene? Da teller liksom ikke kalorimengden?

Jo, det gjør den! Selv om du er superflink med maten i ukedagene, kan det gjennomsnittlige energiinntaket bli for høyt dersom du skeier ut i helgen. Hold deg til én kveld i uken og registrer, som for resten av uken, hva du spiser og drikker.

6. Du mister motivasjonen fordi vektnedgangen går langsommere

Vekttapet går raskest den første tiden av en slankekur. Mye av det skyldes overflødig vann som forsvinner ut av kroppen. Etter hvert går det vanligvis noe saktere, og det er lettere å falle for fristelser eller gi opp. Det mest effektive for å gå raskt ned i vekt over lengre tid vil være å erstatte to-fire daglige hovedmåltider med NOKA-måltider (middagsretter, shakes eller barer), samtidig som den andre maten du spiser er begrenset på kalorier. Du kan også kompensere en tregere vektnedgang ved å øke forbrenningen. Ifølge Norsk Helseinformatikk er det spesielt effektivt å trene styrke. En kombinasjon av kondisjonstrening (gjerne lange gåturer i raskt tempo) med styrke som øker muskelmassen, og dermed forbrenningen, er supert! Men husk at du fremdeles må ha kontroll på kaloriinntaket, selv om du trener!

Du vil, i tillegg til vektnedgangen, oppnå god ekstra helsegevinst gjennom hverdagsaktivitetene ved siden av treningen: Minst 30 minutter hver dag med aktivitet i et tempo hvor du blir varm og pulsen øker, for eksempel gå til og fra jobb, eller en kveldstur etter middag.

7. Du glemmer at det viktigste sitter mellom ørene

Hva er din vanlige adferd, som gjør at du legger på deg? Hva skal til for å endre på denne?

Kartlegg deg selv! Finner du ut hva som gjør at du mislykkes i vektnedgangen gang på gang, kan du lettere unngå å falle for fristelser – og å holde idealvekten når du har nådd den.

Du kjenner deg best, det gjelder bare å ta tak i det.

Kilder: forskning.no, aktivtraening.dk, Journal of Consumers Research, The University of Chicago Press, greteroede.no, nyttigt.eu/banting

DU FÅR KJØPT ALLE NOKAS MÅLTIDSVARIANTER I VITA, LIFE SUNKOST OG H-NATURKOST (PRØVEPAKNINGEN OG 3-UKERS PAKKEN FÅS KUN FRA OSS).

Prøvepakken

3 måltider NOKA middagsretter og 3 måltider NOKA shake. Kun kr. 49,- (verdi kr. 180,-). Vi betaler fraktkostnadene.

3-ukers pakken

30 måltider shake, 23 middagsmåltider og 10 måltider bars fra NOKA. Kun kr. 995,- (verdi 1.735,- SPAR 740,-). Vi betaler fraktkostnadene. Til erstatning av tre av de daglige fire hovedmåltidene i tre uker. (Dermed sparer du penger også til de 63 måltidene du nå ikke må handle i dagligvare). Måltidene består av forskjellige retter i flere varianter og smaker.

""
1
BESTILL NOKA MÅLTIDSPRØVER ELLER
3-UKERS PAKKE TIL SPESIALPRIS!
START DIN VEKTREDUKSJON NÅ!
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnr.
Poststed
Telefon

Ved bestilling inngår du samtidig et abonnement og får 3-ukerspakken tilsendt hver tredje uke. Abonnementet kan sies opp når som helst. Du kan sette sammen dine egne smaker eller endre utsendelsestidspunkt fra pakke nr. 2. Skjema følger i hver forsendelse. 

LYKKE TIL OG VEL BEKOMME!

Previous
Next
""
1
BESTILL NOKA MÅLTIDSPRØVER ELLER
3-UKERS PAKKE TIL SPESIALPRIS!
START DIN VEKTREDUKSJON NÅ!
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnr.
Poststed
Telefon

Ved bestilling inngår du samtidig et abonnement og får 3-ukerspakken tilsendt hver tredje uke. Abonnementet kan sies opp når som helst. Du kan sette sammen dine egne smaker eller endre utsendelsestidspunkt fra pakke nr. 2. Skjema følger i hver forsendelse. 

LYKKE TIL OG VEL BEKOMME!

Previous
Next

Noka får du også kjøpt hos:

Share This