Vinner av «Årets slankehistorie 2011″

Vinneren av konkurransen «Årets slankehistorie 2011″ ble Helene R. Andersen. Hun vant en ny garderobe til en verdi av 10 000 kroner og NOKA-produkter til en verdi av 2000 kroner! Vi Gratulerer! 

Historien hennes kan du lese her:

Min slankehistorie 2011!

En vinterdag i slutten av februar i år fikk jeg plutselig nok! Det spiller ingen rolle hvor stor eller liten man er, når man ikke føler seg bra så går det utover hverdagen din, trivselen din, helsa di og aller viktigst for meg; personligheten din! Jeg hadde blitt en innesluttet supersjenert jente. Sier ikke at jeg ikke hadde det bra, men slik jeg var hadde jeg litt vanskeligheter med å komme i kontakt med nye mennesker, og som det sosiale mennesket jeg egentlig er så fikk jeg nok av å være denne personen. Jeg hadde et mål for meg, og det var å bli slank, blid, sunn og rett og slett meg selv igjen! Herfra startet «Prosjekt Slank Meg Flat».

Grunnen til at jeg i utgangspunktet la på meg er den enkle grunn: Jeg elsker mat. MYE mat. Jeg har aldri vært en spesielt stor person, jeg la på meg første gang endel etter videregående skole og etter dette har jeg vært en klassisk Jo-Jo slanker. Ned 5 kg, så opp 7 igjen – ned 8 og opp 12 osv.. Dessuten har vi diabetes i familien, og med en vekt på 96,4kg og BMI på 31 (kraftig overvekt) hadde jeg lyst til å begynne å ta ansvar for min egen helse. Jeg skulle nå finne en metode som jeg både kunne gå ned, spise mye og ofte, samt å trene og i tillegg ha mye overskudd. Det var også viktig at denne gangen så måtte jeg klare meg helt ut i mål OG holde meg nede i vekt etter slankeslutt.

Jeg bestemte meg for å telle kalorier, spise ofte og trene 3 lette økter i uka. Perfekt. Jeg hadde kjennskap til Noka Dietten fra tidligere, bestemte meg for å bruke dette som pangstart på slankedietten min. Selv om jeg nå skulle spise ganske mye mindre enn jeg pleide så visste jeg at jeg fikk i meg alle nødvendige næringsstoffer kroppen trengte og måltidene metter akkurat nok frem til neste måltid. Bestemte meg også for og ikke å legge festing og sosiale samvær på hylla – for da ville jeg gått lei slankingen temmelig fort. Jeg gjorde alt jeg kunne tenke meg som kunne gi meg en skikkelig motivasjonsboost. Så jeg startet en anonym slankeblogg, registrerte daglig inntak for å være bevisst, fikk flere sponsorer, kjøpte mange bøker og blader om helse og slanking og jeg sa til mange venner, kollegaer og bekjente at jeg skulle ned 17KG for å legge litt ekstra press på meg selv.

 

Slankeperioden

Siste uken i februar fikk jeg min første pakke med Nokaprodukter, spiste 1100-1500kcal om dagen. Så å si alle dagene de første 4 ukene så ca. slik ut:

Frokost: Noka Milkshake

Lunch: Salat på ca. 200kcal

Mellommåltid: Noka Confectbar eller Crisp bar

Middag: En mager stor middag på ca. 400kcal

Kveldsmat: Noka nudler eller milkshake

Det funket helt fantastisk, jeg visste nøyaktig hva jeg skulle spise til enhver tid. Denne måneden gikk jeg ned hele 6KG og folk begynte å kommentere vekttapet. Disse tingene gjorde meg veldig gira og ga meg skikkelig motivasjon til å fortsette.

Gjennom 5 1/2 mnd. spiste jeg 1100-1600 kalorier om dagen og gikk gjevt og trutt ned i kilo. Jeg har slanket meg med lavkalori metode, jeg har spist store mengder sunn og kalorifattig mat, og byttet ut mange av måltidene med Noka produkter. Pluss at jeg har trent regelmessig. Treningsgleden ble større og større etterhvert som jeg klarte å prestere mer. Energinivået var på topp og søvnen var fantastisk. For meg var dette en drømmesituasjon av en slankeperiode – jeg kunne spise mye mat, kose meg litt ekstra i helgene og leve et så å si normalt liv samtidig som jeg gikk raskt ned i vekt. Dessuten hadde bloggingen blitt en skikkelig morsom hobby og et sted jeg fikk uendelig mye motivasjon av lesere. I juli i sommer var jeg kommet i mål og denne tiden på nesten et halvt år gikk utrolig fort og jeg ble veldig fornøyd med resultatet jeg hadde fått til! Det ble en stolt sommer med mange fine kommentarer og mye oppmerksomhet fra gutta! Morro!

 

Vellykket, sunn, effektiv slanking. Big succsess!

 

 

Tiden etter slankingen

Tiden etter slankingen kan være en like stor utfordring hadde jeg hørt – så jeg var innmari spent på hvordan dette ville gå. Nå har det gått enda 5 mnd. og jeg ligger omtrent det samme. I slutten av slankeperioden fikk jeg meg nye mål frem mot jul – å stramme opp og trene frem mer muskler. Startet å trene stort sett styrketrening 5 økter i uka og økte inntaket. Jeg begynte rett og slett på «Prosjekt Slank Meg Flat – Del 2″ hvor hovedmålet er å stramme opp «slankehud» og få en fin, flat mage. Noka er fortsatt en stor del av min mat-hverdag og jeg har blitt avhengig av enkelte av produktene. Jeg er nesten i mål og blogger fortsatt om min fremgang. Målet var i utgangspunktet å bli liten og nett – men med nye mål blir jeg slank, markert og sterk.

Motivasjon og kunnskap har vært 2 nøkkelord gjennom hele prosessen – med disse to tingene har jeg klart det. Man vet man best hvordan man kan hente motivasjonen sin selv og kunnskapen kommer etterhvert. Dvs. at det ble enklere og enklere å slanke seg over tid. Hele slankeprosessen har vært en utrolig lærerik periode og jeg syns nå at det er supermorsomt å motivere andre slankere og dele mine erfaringer. Da jeg begynte så virket det som det skulle bli en tung vei å gå, men som sakt – dette har vært en drømmesituasjon av en slankeperiode. Det som kanskje var vanskeligst med slankeperioden var og hele tiden være bevist og hele tiden tenke på hva man puttet i seg til enhver tid, hvert måltid, hver dag. En annen utfordring var å hele tiden finne ut hva som ga mest og best motivasjon, for jeg hadde regnet med at jeg kom til et punkt hvor jeg ville gå lei, til et sted det stoppet opp og jeg ville gi opp. Dette skjedde heldigvis ikke – kanskje fordi jeg var så opptatt av at det ikke skulle skje.

 

Dette har skjedd siden slutten av februar:

– Minus 17,6 kg.

– Minus 30cm i midjemål (!!)

– Ekstremt mye bedre kondis

– Mer overskudd

– Mer tydelig personlighet

– Bedre selvtillit

– Fra str. XL til M (noen få ganger L)

– Fra str. 42/44 til 38 (noen ganger 40)

– Økt interesse for sunt kosthold

– Økt interesse for kroppsdefinering & muskler

 

Føler at hele min livstil er endret! Ikke bare har jeg blitt meg selv igjen – jeg elsker denne sunne, sportye personen jeg har blitt! Jeg har fått et lykkelig sinn, en bra helse og en sunn kropp!

 

Startvekt: 96,4 kg

Målvekt: 79 kg