Kylling-bowl med nudler

Kylling-bowl med nudler

En rask middagsrett med mye smak, som metter godt! Denne passer godt både som helgekos og hverdagsmiddag.

Ingredienser

  • 100g eggenudler
  • 200g kyllingfilet
  • 0,5 dl Hoisinsaus
  • 1ss soyasaus
  • 0,5ss riseddik
  • 0,5ss sesamolje
  • 1 gulrot, revet eller strimlet
  • 1 vårløk, finsnittet
  • Granateplekjerner
  • ½ avokado i skiver/terninger
  • ½ brokkoli, stekt
  • ½ mango i terninger
  • Sesamfrø
  • En håndfull shiitakesopp, eller aromasopp, i skiver, stekt

Fremgangsmåte

  1. Skrell gulroten og riv den eller skjær den i tynne strimler
  2. Kutt opp de andre grønnsakene i passende biter
  3. Stek brokkoli og sopp over middels varme i litt olje, sett til side når ferdigstekt
  4. Sett på vann og kok nudlene som beskrevet på pakken
  5. Bland hoisinsaus, sesamolje, soyasaus og riseddik
  6. Skjær kyllingen i jevne biter
  7. Varm en stekepanne, tilsett litt olje og stek kyllingen på høy varme til den har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekt.
  8. Senk temperaturen og bland inn sausen i kyllingen og bland. La dette steke ved lav varme i ca. 2 minutter, til sausen er litt redusert.
  9. Fordel nudler i boller og topp med alle grønnsakene og kylling. Strø også litt sesamfrø på toppen.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 600 kcal

Tips & Råd:

I denne retten kan du mikse en rekke ulike grønnsaker, bruk gjerne det du har i kjøleskapet allerede! Og hvis du ønsker en annen smak kan du bytte ut hoisinsaus med f.eks. sweet & sour eller sataysaus!

Se også disse oppskriftene: