Bali Kyllinggryte

Bali Kyllinggryte

Lyst på en varmende og smakfull middag? Da bør du teste Bali kyllinggryte, den er også minst like god etter den har stått en dag i kjøleskap!

Ingredienser

  • 500g kyllingfilet, strimlet
  • 1stk. rødløk, i små terninger
  • 1stk. paprika, i små terninger
  • 2stk. gulrot, i tynne halvmåner
  • 1 boks ananas i biter, avrent
  • 1 liten boks bambusskudd
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2dl kyllingbuljong/kyllingkraft
  • 3dl matfløte /evt. lett kokosmelk
  • 1ss maizena + en liten skvett vann (jevning)
  • 1,5ts karri
  • 1ts gurkemeie
  • Salt og pepper

Tilbehør:

  • Ris
  • Enkel salat

Fremgangsmåte

  1. Fres kyllingen i litt olje og sett til side.
  2. Finn frem en stor gryte og fres løk og hvitløk, til løken blir blank og myk.
  3. Tilsett paprika, gulrot, karri og gurkemeie, og la det surre i noen minutter.
  4. Ha i kyllingbuljong og matfløte. Kok opp og la det putre til gulroten er mør.
  5. Tilsett jevningen. Dersom du ønsker tykkere/tynnere gryte, juster mengden jevning.
  6. Ha i kyllingen, ananas og bambusskudd. Sørg for at alt er gjennomvarmt, og server med ris og salat.
Næringsinnhold per porsjon:  Ca. 475 kcal
-          Kyllinggryte ca. 300 kcal
-          Ris (50g tørrvare)  ca. 175 kcal

Tips & Råd:

Ønsker du å spare kalorier? Bytt ut hele eller halve mengden ris med blomkål-ris. Dette lager du enkelt ved å rive ½ blomkål på et råkostjern, eller du kan kjøpe ferdig revet. Stek blomkålen til den har ønsket konsistens.
Spar også kalorier ved å bruke teflonpanne. Kjøttet kan stekes i minimalt med olje/smør, mens grønnsakene evt. kan stekes i litt vann