Bali Kyllinggryte
Lyst på en varmende og smakfull middag? Da bør du teste Bali kyllinggryte, den er også minst like god etter den har stått en dag i kjøleskap!
Ingredienser
- 500g kyllingfilet, strimlet
- 1stk. rødløk, i små terninger
- 1stk. paprika, i små terninger
- 2stk. gulrot, i tynne halvmåner
- 1 boks ananas i biter, avrent
- 1 liten boks bambusskudd
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2dl kyllingbuljong/kyllingkraft
- 3dl matfløte /evt. lett kokosmelk
- 1ss maizena + en liten skvett vann (jevning)
- 1,5ts karri
- 1ts gurkemeie
- Salt og pepper
Tilbehør:
- Ris
- Enkel salat
Fremgangsmåte
- Fres kyllingen i litt olje og sett til side.
- Finn frem en stor gryte og fres løk og hvitløk, til løken blir blank og myk.
- Tilsett paprika, gulrot, karri og gurkemeie, og la det surre i noen minutter.
- Ha i kyllingbuljong og matfløte. Kok opp og la det putre til gulroten er mør.
- Tilsett jevningen. Dersom du ønsker tykkere/tynnere gryte, juster mengden jevning.
- Ha i kyllingen, ananas og bambusskudd. Sørg for at alt er gjennomvarmt, og server med ris og salat.
Næringsinnhold per porsjon: Ca. 475 kcal
- Kyllinggryte ca. 300 kcal
- Ris (50g tørrvare) ca. 175 kcal
Tips & Råd:
Ønsker du å spare kalorier? Bytt ut hele eller halve mengden ris med blomkål-ris. Dette lager du enkelt ved å rive ½ blomkål på et råkostjern, eller du kan kjøpe ferdig revet. Stek blomkålen til den har ønsket konsistens.
Spar også kalorier ved å bruke teflonpanne. Kjøttet kan stekes i minimalt med olje/smør, mens grønnsakene evt. kan stekes i litt vann