Vektnedgang
med enkel metode

Stor og rask vektnedgang med enkel metode

På under 10 måneder hadde Mette Grue-Nilsen (38) en vektnedgang på ca. 40 kilo.

I slutten av januar 2016 bestemte Mette seg for å ta tak, og hun fikk fort en vektnedgang. Mindre enn ett år senere var 40 kilo slanket bort.

Raskt ned i vekt

Metoden for å gå ned i vekt så raskt, var enkel. Men som for andre slankekurer som virker, krevde det mye selvdisiplin for at kiloene skulle forsvinne og for å få en stabil vekt etter vektnedgangen.

Også i dag er Mette bevisst hva hun spiser for å holde vekten på et ønsket nivå.

– Jeg gjør dette for meg selv, og ikke for andre. Jeg har aldri vært syltynn og har ingen planer om å bli det. Jeg vil bare være vanlig, sier Mette som bor med mann og barn på Eidsvoll.

Ha en plan for vektnedgang!

– Du må ha en plan for å gå ned i vekt, og du må holde deg til den, sier Mette Grue-Nilsen.

– Det er veldig viktig å være veldig streng, for i bunn og grunn er det i hodet det sitter.

Du blir automatisk mer motivert når du ser at vekten går ned. Da er det også lettere å forbli streng.

Jeg tror at når du tillater deg mer, så blir det mer av blant annet mat, drikke og godteri. Da kommer kiloene fort på igjen, mener Mette.

Vektøkning da hun var gravid

Selv om Mette aldri var en spinkel og tynn jente, hadde hun ikke problemer med overvekt i oppveksten.

Som for veldig mange andre kvinner i Norge, kom vektøkningen i forbindelse med svangerskapene for 13–14 år siden. De to barna kom i tillegg med kun 15 måneders mellomrom.

Å gå ned i vekt etter fødsel er noe mange sliter med, også for Mette. De ekstra kiloene etter graviditeten ble liggende. I tillegg begynte flere kilo å rase på.

– Til jeg var gravid første gang, hadde vekten vært stabil. For eksempel kunne jeg bruke bunaden min fra jeg var 14 år til barna kom. Da begynte jeg å legge på meg, forteller Mette.

Artikkelen fortsetter etter bildene.

Trening for å gå ned i vekt

I tillegg til svangerskapene, fikk Mette problemer med stoffskiftet.

– Med stoffskifteproblemer i tillegg, trodde jeg aldri at jeg skulle klare en så stor vektnedgang, forteller hun.

Mette forsøkte på trening for å gå ned i vekt.

Planen var å trene for å få brent mer kalorier, men det viste seg å bli vanskelig. Et treningsprogram for å gå ned i vekt raskt, fungerte rett og slett ikke med stoffskifteproblemene.

Tobarnsmoren var helt tom for energi etter en vanlig dag. Å ta tak i overvekten ved å trene seg til vektnedgang, syntes å være en umulig oppgave.

Mette måtte rett og slett finne ut hvordan hun kunne gå ned i vekt uten å trene bort kiloene.

Jakten på en effektiv slankekur

Å finne en slankekur som virker, og gjerne en effektiv slankekur som virker fort, er ikke alltid lett. Men Mette hadde gjort seg noen tanker rundt hvordan hun kunne gå ned i vekt.

– Du må rett og slett finne en slankekur, en metode eller diett for å gå ned i vekt som passer for deg, understreker hun.

Mette hadde ikke prøvd så mange slankekurer og dietter for å gå ned i vekt, men en stund forsøkte hun seg på en lavkarbo-diett.

– Det var ikke noe for meg, Jeg gikk ned i vekt med lavkarbo, men syntes det var vanskelig å holde seg i lengden og unngå å gå opp i vekt igjen.

Lavkarbo ble for komplisert for meg, forteller Mette.

Hun hadde tidligere prøvd Noka-metoden i kortere perioder – en diett for å gå ned i vekt på en enkel måte.

Vektnedgang med enkel metode

– Hvordan kom du bort i Noka-dietten?

– Jeg hadde tilfeldigvis brukt den før, men mer som en frokost og i kortere perioder. Da klarte jeg raskt å gå ned noen få kilo, forteller Mette.

Hun husket at hun da syntes at Noka-dietten virket som en enkel metode for å gå ned i vekt.

– Men jeg tenkte også at Noka-metoden aldri ville gi en så rask og stor vektnedgang. Jeg vurderte faktisk slankeoperasjon en stund, forteller Mette.

Les også: Derfor går du ikke ned i vekt!

Matplan for å gå ned i vekt

Tobarnsmoren bestemte seg for virkelig å sette alle kluter til og slanke seg med Noka-metoden. I Mettes matplan for å gå ned i vekt, inngikk kun Noka-produkter i starten. Dette gjorde det enkelt å sørge for å holde seg på et kaloriunderskudd.

– Jeg brukte kun Noka til alle de fire daglige måltidene i en periode hvor slankingen var på det strengeste, forteller Mette.

Etter hvert gikk hun over til å erstatte tre av de fire daglige måltidene med Noka-produkter. Middagen ble laget på vanlig vis og spist med familien.

Mette hadde full kontroll på hvor mange kalorier hun måtte holde seg til for å gå ned i vekt. Innsatsen ga raskt slankesuksess.

Slanket bort magefett

I tillegg til å veie seg, brukte Mette målebåndet. Det var ikke bare magefett som forsvant. Armer, lår og hofter ble målbart mindre i omkrets. Ved å bruke målebåndet, holdt Mette motivasjonen oppe.

– Vekten gikk ned i etapper. Noen ganger raste kiloene av, og så stoppet vektnedgangen helt. Da var det motiverende å se at centimetermålene minsket selv om vekten ikke rørte seg, forteller Mette.

I tillegg kunne hun ringe til Noka for å få hjelp dersom hun trengte råd eller motivasjon når vektnedgangen uteble.

Veien til slankesuksess – Her er Mettes 4 beste råd for å gå ned i vekt:

  1. Du må være klar for å legge om kostholdsvanene.
  2. Du må være bestemt hele tiden.
  3. Du må fortsette selv om vektnedgangen innimellom stopper opp.
  4. Du må være streng mot deg selv.

30 kilo slankere til sommeren

Noka-dietten gjorde Mette slank til sommeren 2016, kun få måneder etter at hun startet vektnedgangen med Noka. Hun kunne nyte sommerferien med hele 30 kilo mindre i kroppsvekt enn året før.

– Det ble en lettere sommer på alle måter, og med veldig mye kjøp av nye klær, kan du si, sier hun og ler.

De ti siste kiloene slanket Mette bort i løpet av høsten 2016.

Etter vektnedgangen kom den viktige jobben med å stabilisere vekten.

Viktig å stabilisere vekten

– Det er lettere å gå ned i vekt enn å holde vekten. Skal du stabilisere vekten, må du virkelig følge med. Kroppen vil opp i vekten den var på, så da må du bare holde ut og følge diett-planen din, mener Mette.

Hun veier seg innimellom, men hun er mye mer oppmerksom på hvordan klærne sitter. Kiloene hennes har en tendens til å komme rundt hoftene, og det merkes fort på klærne.

For å unngå å legge på seg igjen, bruker Mette Noka for å korrigere i perioder hvor det er nødvending.

– Har jeg gått litt opp, bruker jeg Noka for å komme i riktig spor igjen og gå ned de ekstra kiloene igjen, sier Mette.

– Jeg spiser det jeg vil!

Mette har innsett at hun alltid må følge aktivt med på vekten, men at det er en helt ok pris å betale for å ha en kropp og helse hun trives med.

Det føles ikke som en evig slankekur, men mer som en varig endret livsstil.

– Blir du ikke lei iblant og savner å spise «vanlig»?

– Det er ingenting jeg savner. Jeg spiser det jeg vil. Hvis jeg vil skeie litt ut, vet jeg at jeg bare må ta det inn senere.

Det er ikke noe jeg ikke kan være med på, men jeg gjør lurere valg enn før. Jeg er rett og slett mer bevisst på hva jeg skal spise, sier Mette.

Hele Mettes vektnedgang ble dokumentert via advertorials i Her og Nå. Disse kan du lese her.

Prøvepakken

3 måltider NOKA middagsretter og 3 måltider NOKA shake. Kun kr. 69,- (verdi kr. 204,-). Vi betaler fraktkostnadene.

3-ukers pakken

30 måltider shake, 28 måltider middager og müsli og 6 bonusmåltider fra NOKA. Kun kr. 995,- (verdi 1.735,- SPAR 740,-). Vi betaler fraktkostnadene. Til erstatning av tre av de daglige fire hovedmåltidene i tre uker. (Dermed sparer du penger også til de 64 måltidene du nå ikke må handle i dagligvare). Måltidene består av forskjellige retter i flere varianter og smaker.

""
1
BESTILL NOKA MÅLTIDSPRØVER ELLER
3-UKERS PAKKE TIL SPESIALPRIS!
START DIN VEKTREDUKSJON NÅ!
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnr.
Poststed
Telefon

Ved bestilling inngår du samtidig et abonnement og får 3-ukerspakken tilsendt hver tredje uke. Abonnementet kan sies opp når som helst. Du kan sette sammen dine egne smaker eller endre utsendelsestidspunkt fra pakke nr. 2. Skjema følger i hver forsendelse. 

LYKKE TIL OG VEL BEKOMME!

Previous
Next
""
1
BESTILL NOKA MÅLTIDSPRØVER ELLER
3-UKERS PAKKE TIL SPESIALPRIS!
START DIN VEKTREDUKSJON NÅ!
Fornavn
Etternavn
Adresse
Postnr.
Poststed
Telefon

Ved bestilling inngår du samtidig et abonnement og får 3-ukerspakken tilsendt hver tredje uke. Abonnementet kan sies opp når som helst. Du kan sette sammen dine egne smaker eller endre utsendelsestidspunkt fra pakke nr. 2. Skjema følger i hver forsendelse. 

LYKKE TIL OG VEL BEKOMME!

Previous
Next

Noka får du også kjøpt hos: