Milkshakes

Du skal bruke 2,5 dl skummet melk eller lettmelk og 3 strøkne måleskjeer pulver (35 gr.). Vær oppmerksom på at pulveret synker sammen en tid etter at pakken er åpnet. Det er da nok med mellom 2,5 – 3 strøkne måleskjeer.

Husk at du alltid har melken i ristebegeret først, deretter pulveret. Rist så kraftig mens du teller til ti (8 – 10 sek.), da har du en glatt og fyldig drikk. Om du ønsker den ekstra fyldig, kan du bruke stavmikser eller miksmaster.

-Mange foretrekker en iskald shake, bruk da så kald melk som mulig, eller sett den ferdig utblandede drikken i fryseren i 3-5 min.

-NOKA Milkshake egner seg også som sorbé, rist eller pisk drikken til passende konsistens og sett den i fryseren i 10-15 min.

-Du kan også lage ispinner (4 stk pr NOKA måltid).

– Du kan selv velge konsistens, bruker du ristebeger vil du få en ganske fyldig og luftig konsistens. Volumet blir ca. 4 dl. pr. måltid. Stavmikser gir enda litt fyldigere konsistens. Bruker du miksmaster blir det en meget luftig konsistens, og volumet blir hele ca. 4,5-5 dl. Ved å piske lenge nok kan du få en tilnærmet eggedosis-lignende konsistens.

-Ønsker du en noe tynnere drikk kan du ha i litt vann. Ta da 2,5 dl melk i ristebegeret, tilsett ca. 0,5 dl vann, ha så i pulveret og rist godt. Du kan gjerne prøve deg fram med vannmengden, vil du ha drikken enda tynnere i startfasen, så kan du ha i mer vann enn foreslått mengde. Reduser så vannmengden litt etter litt, slik at du blir fortrolig med fylden etter hvert, den er nemlig viktig for metthetsfølelsen. Om du heller vil bruke en ekstra melkemengde i stedet for vann, er det helt i orden!

-Kraftigere smak på sjokoladevarianten får du ved å tilsette litt frysetørret kaffepulver eller kakao.

-Jordbær-, vanilje- og blåbærdrikken kan gjerne tilsettes litt friske usukrede bær (jordbær, bringebær, blåbær, kirsebær e.l.). Sjokoladedrikken er deilig med litt moset banan i.

-Velg selv om du vil bruke skummet- eller lettmelk som blandingsmedium. Bruk det du har i kjøleskapet. Husk at 4 NOKA måltider m/lettmelk gir 124 flere kcal enn skummet melk.

-Søtere smak på alle smaksvarianter fås ved å tilsette søtningspulver (som er oppløselig i kald drikke).

Blanding av smaksvarianter: 
Mange synes drikken blir enda bedre og rundere ved å blande vanilje med enten jordbær, sjokolade eller blåbær. Prøv deg fram til ideell blanding, men husk at du totalt kun skal bruke 3 måleskjeer pulver.

Soups

Du skal bruke 2,5 dl skummet melk eller lettmelk og 3 strøkne måleskjeer pulver (35 gr.). Vær oppmerksom på at pulveret synker sammen en tid etter at pakken er åpnet. Det er da nok med mellom 2,5 – 3 strøkne måleskjeer.

Husk at du alltid har melken i ristebegeret først, deretter pulveret. Rist så kraftig mens du teller til ti (8 – 10 sek.).

Hell suppen i en dyp tallerken/bolle og varm den i mikrobølgeovnen (skal ikke koke). Evt. varm suppen i en kasserolle på komfyren.

Tips til å lage din egen suppevariant

– Grønnsaksuppen kan tilsettes litt forskjellige grønnsaker. Forvell for eksempel oppskårne gulrotskiver, løk, purreløk, kålrot, blomkål, paprika eller lignende.

– Skjær traktkantarell i skiver og frys dem ned. Tilsett noen slike i soppsuppen, gjerne også sammen med sjampinjong eller andre sopparter.

OBS: Pulvermengde i en forpakning og antall måltider:
Alle posene med NOKA pulver inneholder nøyaktig 525 g. Om du likevel ikke får 15 måltider ut av innholdet i esken er forklaringen som følger:

Etter at pulver er produsert vil det synke noe sammen, etter transport vil det falle litt mer sammen, og etter at posen er åpnet vil det falle ytterligere sammen! Det er derfor vanskelig/helt umulig å anslå et nøyaktig volum for å få helt korrekt pulvermengde på 35 gram, men vekten blir temmelig lik 35 gram ved tre strøkne måleskjeer fra en nyåpnet pose. Normalt avviker det ikke mer i volum/vekt, enn at man må ha færre enn 2,5 strøkne måleskjeer for å oppnå 35 gram.

I brukerveiledningen øverst på side 12 står det forklart at det skal benyttes 35 gram pulver, og at dette kan oppnås med alt fra 2,5 til 3 strøkne måleskjeer. Det står også på baksiden av eskene, at det skal benyttes 35 gram. Helt korrekt mengde får man først ved å benytte en elektronisk vekt, enten med tarafunksjon, eller at man tar hensyn til vekt av underlag eller lignende som pulveret plasseres i eller på, og at man trekker fra denne vekten.

Nå er det slik at det både er tungvint å finne fram vekt ved utmåling av pulvermengde, og at ikke alle har slik vekt tilgjengelig, derfor må det nødvendigvis følge med en enkel måleanretning i form av en måleskje. Ved å gå ned en størrelse på måleskjeen (fra 25 til 20 ml), vil man få for lite pulver ved 3 strøkne måleskjeer. Pulvermengden må være 35 gram for at konsistensen skal bli så tykk som den er ment å være, samtidig som man må ha denne mengde pulver for å få i seg nødvendige mengder av alle vitaminer og mineraler.

Når man skal lage en strøken måleskje, så må man for eksempel ikke bruke en kniv eller lignende for å stryke av pulveret som er over kanten, da dette vil føre til at pulveret nede i måleskjeen presses noe sammen. Hvis man rister måleskjeen litt frem og tilbake over poseåpningen, slik at det overskytende faller ned i posen og blir tatt vare på, så vil mengden bli korrekt. Det er også viktig at når man henter opp pulver fra posen med måleskjeen, så må man ikke presse denne hardt mot pulveret, da vil det blir mer kompakt, og egenvekten vil øke betydelig.

Når man bruker NOKA kan man dessuten selv finne ut om de bør redusere pulvermengden noe, fylden gjenspeiles veldig klart i pulvermengden. Bruker man 45 gram pulver til 2,5 dl melk, vil drikken bli mye mer tyktflytende enn ved 35 gram.

 

Copyright © NOKA AS

Share This